Organisatiestructuur Biodanza (IBF, VBSN)

Internationale Biocentrische Federatie – IBF

De Biodanza Scholen zijn aangesteld en worden begeleid door de Internationale Biocentrische Federatie, de IBF.

De IBF bestaat uit een lichaam van gevestigde didactisch docenten die instaan voor de kwaliteit van alle aspecten van de opleiding, inclusief alle theorie, methodologie, de officiële oefeningen en muziek van Biodanza en dat er consistentie in alle Biodanza® scholen is over de hele wereld.

De IBF is verantwoordelijk voor de training van didactische docenten en de benoeming van de directeuren van de scholen.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de IBF: www.biodanza.org

Vereniging voor Biodanzascholen Nederland – VBSN

De SRT Biodanza® School Eindhoven heeft een licentie van de Internationale Biocentrische Federatie (IBF) en is lid van de Vereniging Biodanzascholen Nederland (VBSN).

De VBSN is een samenwerkingsverband van alle Sistema Rolando Toro Biodanza® Scholen Nederland. Dit zijn de Biodanzascholen die een licentie hebben en werken volgens de richtlijnen van de IBF. VBSN houdt toezicht op de kwaliteit van de Biodanza opleiding (programma, materiaal en docenten) alsook op de opleidingsinformatie die gegeven wordt door alle Biodanzascholen in Nederland.

Dat betekent dat zij verantwoordelijk is de kwaliteit en communicatie van haar leden te toetsen en deze aanspreekt op naleving van gemaakte afspraken hierover. Ook voor klachten met betrekking tot de opleiding kun je bij de VBSN terecht.

Voor meer info over VBSN klik hier.