Diana Zijlmans

Biodanza kwam 20 jaar geleden mijn leven binnen, mijn gevoel: ” Ja dit is waar ik naar verlang “, ik werd me bewust van dat verlangen door het oogcontact en de aanraking met mensen die ik nog nooit had ontmoet in mijn leven maar die zo vertrouwd voelden. De aanwezigheid in de ontmoeting, zo bijzonder. Tederheid en schoonheid, de diversiteit en acceptatie ontwikkelde zich en zijn nog steeds in ontwikkeling, zonder oordeel mezelf en de ander kunnen accepteren en liefhebben.

Langzaam ontdekte ik dat het affectieve netwerk van biodanza zich over vele continenten had verspreid, veel groter dan alleen die wekelijkse groep in Amsterdam, wat toendertijd de enige wekelijkse groep was in Nederland.

Het grote genot om een nieuwe taal te leren zonder woorden maar met bewegingen, aanraking, oogcontact een nieuwe wereld opende zich voor mij. Respect, vertrouwen en intimiteit herstelde zich om in afstemming met de ander te kunnen leven.

Daar ik graag mijn eigen ervaring wilde doorgeven, ben ik de opleiding tot biodanza facilitator gaan volgen in Amsterdam en Brussel . Na jaren vele liefdevolle processen, in de wekelijkse groep met veel plezier te hebben gefasciliteerd ,was de volgende stap voor mij de opleiding tot didactisch leraar te gaan volgen in Milaan, Sao Paulo en Zuid Frankrijk.

In 2008 is de school in Eindhoven gestart om de eerste facilitators op te leiden.

Samen met Beatrijs Engel begeleid ik nu de studenten van de 4e cyclus.

Met heel veel plezier opleiden en zien hoeveel mensen hun leven verrijken met dit fantastische systeem.

Diana Zijlmans