Facilitator worden

De School voor Biodanza is een opleiding voor facilitators, om de overdracht van waarden in dienst van het leven te ondersteunen. De school biedt een innovatieve pedagogische dynamiek. Door middel van solidaire participatie, creatie, uitwisseling en delen, implementeren we wat een echt proces van professionele training en persoonlijke transformatie mogelijk maakt. We leggen de basis en de vaardigheden van de identiteit van de Biodanza-facilitator. Het volgen van de opleiding houdt niet noodzakelijkerwijs in dat je een facilitator moet worden. Maar het kan ertoe leiden!

De facilitator

De Biodanza-facilitator is een professional die, door de beheersing van zijn vak, mensen begeleidt in een proces van ontwikkeling en expressie van hun potenties – van hun identiteit – waarin zij het meest levendig, creatief, liefdevol en gezond zijn. Hij of zij is degene die bijdraagt aan het mogelijk maken van dit proces, zodat elke persoon zich zijn of haar pad in het leven opnieuw kan toe-eigenen, in een gezonde relatie met zijn of haar medemensen. Hij of zij is een facilitator op het pad van autonomie, affectiviteit, liefde voor het leven en de schepsels. In de loop van de opleiding wordt ons eigen lichaam ons belangrijkste leermiddel. Onze relaties, onze voedingsbodem voor experimenten. Onze vivencia’s zijn de smeltkroes waarin we het goud van onze identiteit smeden. Door onze vivencia’s ervaren we wat ons leerproces zal zijn.

We beginnen aan dit leerproces met onze kennis, ervaringen, prestaties, behoeften en geschiedenis. En we leren altijd van elkaar. Het avontuur van deze vorming confronteert ons met onze zekerheden en nodigt ons uit onszelf een eenvoudige vraag te stellen: gaat de weg die ik tot nu toe heb afgelegd en de weg die ik wil volgen in de richting van respect voor het leven in zijn verschillende aspecten? Een facilitator zijn, is deze vraag levend te houden en onze acties het antwoord daarop te laten zijn. In alle opzichten. In alles wat we doen, delen, leren, onderwijzen. Een facilitator zijn is niet alleen een baan. Het is een ware roeping. De weg van de transformatieve actie.

De opleiding tot Biodanza-facilitator biedt daarvoor, naast een compleet en gevarieerd theoretisch curriculum, een sfeer die zelfontdekking en menselijke uitwisseling bevordert. Alles wat bijdraagt aan een proces waardoor we transformeren terwijl we opgeleid worden.

Klik hier voor de voorwaarden van inschrijving